Бікрам йога (гаряча йога)

Бікрам йога – це різновид Хатха йоги, що практикується в теплій кімнаті, нагрітої до 40 градусів за Цельсієм. Класичне заняття складається з 26 асан і двох дихальних вправ, які виконуються в швидкому темпі протягом півтори години. Тепло покращує кровообіг, що сприяє розігріву всіх груп м’язів, завдяки чому м’язи стають більш еластичними, покращуючи розтяжку без ризику травм, а також позбавляє від токсинів і шлаків.
Необхідно відзначити, що заняття Бікрам йогою вимагає від практикуючого великого терпіння. Спочатку вправи можуть бути неприємні, так як організм ще в належній мірі не адаптувався до таких навантажень. У процесі занять необхідно прислухатися до свого тіла, якщо виникають якісь нездужання, то краще за все знизити навантаження.
Заняття Бікрам йогою покращують розтяжку, полегшують болі в спині, позбавляють від мігрені, допомагають відновитися після травм.
Бікрам йога допомагає:
• зміцнити м’язи;
• поліпшити кровообіг;
• очистити організм від токсинів і шлаків;
• сформувати рівну поставу;
• знизити зайву вагу.
Бікрам йога дозволяє досягти відмінних результатів в короткі терміни. Однак за це доведеться платити великими витратами енергії, так як заняття передбачають досить інтенсивні навантаження. Бікрам йога рекомендується людям, які мають гарне здоров’я і хочуть тримати себе в хорошій формі.
Бікрам йога не рекомендується вагітним жінкам, людям з проблемами опорно-рухового апарату, із захворюваннями серцево-судинної системи і дихальних шляхів. Перш ніж зважитися займатися Бікрам йогою раджу проконсультуватися з лікарем.

Дивись також

Залишити відповідь