Сатьянанда йога (Біхарська школа йоги)

Сатьянанда йогу заснував знаменитий учень Свамі Шівананди, йог-мандрівник і вчений Сатьянанда Сарасваті в 1964 році.
Методами Сатьянанда йоги є синтез багатьох підходів до особистісного розвитку, заснованих на традиційних ведичних, тантричних і йогічних ученнях в поєднанні з сучасними методами медичної науки. Основні компоненти включають Карма йогу, Хатха йогу, Раджа йогу, Джняна йогу, Крия йогу. Головна особливість Сатьянанда йоги в тому, що вона об’єднує в собі найдавніші практики з новим сучасним підходом і баченням. Сатьянанда розробив це вчення спеціально для сучасної людини з її ритмом життя. Практики базуються одночасно на сучасних знаннях про фізіологію людини і на стародавніх вченнях. У Сатьянанда йозі приділяється величезне значення, моменту як йога Нідра. Йога Нідра – це різновид медитації або психічного сну, виконується, перебуваючи в нерухомій позі Шавасані (Поза Трупа). В основі цієї медитації лежать найдавніші тантричні практики, які сприяють самосвідомості і глибокому розслабленню.
Йога нідра звільняє свідомість від накопичених в ньому негативних блоків, вчить самостійно керувати своєю власною психікою і усувати ментальні перешкоди, які заважають вам в реалізації ідей і цілей. Унікальна техніка йога-нідра допомагає побороти свої комплекси, страхи і хвилювання. Як і в інших школах, коректне виконання асан і пранаям приносить благотворний вплив на всі частини людського організму і сприяє наповненню енергією.
Сатьянанда йога підходить для людей, занурених в культуру і філософію індійської йоги. З огляду на терапевтичну спрямованість, фізіологічних протипоказань немає.

Дивись також

Залишити відповідь