Даоська йога (Дао Інь)

Даоська йога являє собою м’яку, повільну практику. Заснували даоську йогу мудреці стародавнього Китаю. Вони помітили, що у внутрішніх органах людини виникають енергетичні блоки, вузли і переплетення, які перешкоджають вільній течії потоку енергії «Ци». Причини виникнення цих блоків – це постійний стрес і негативні емоції: страх, гнів, образа. Основне завдання даоської йоги спрямоване на повернення людини в стан гармонії.
У перекладі з китайського Дао нь означає мистецтво керувати енергією «Ци» за допомогою сили розуму, очей і серця. Всі вправи Даоської йоги виконуються, щоб звільнити тіло від негативної енергії і наситити його життєвою силою. У Даоської йоги велике значення надається роботі з сухожиллями. Вважається, що сухожилля більш надійні ніж м’язи і не вимагають постійного тренування і не слабшають з віком, а здатні зберігати еластичність навіть в старості.
Практики Даоської йоги рекомендується виконувати вечорами, так як це найбільш сприятливий час для м’яких рухів. Вільне дихання і поєднання напружених і розслаблених поз знімає втому, покращує кровопостачання і готує тіло до нічного відпочинку.
Даосская йога пропонує методи виправлення постави, знімає болі в попереку, відновлює захисні функції організму.
Практикувати даоської йогу можуть всі незалежно від віку і статі, але даний стиль особливо корисний запальним людям, хто часто нервує і швидко втомлюється.

Дивись також

Залишити відповідь