День весняного рівнодення 20.03.2020

20 березня 2020 року – День весняного рівнодення, в цей день підсонячна точка залишає Південну півкулю та перетинає небесний екватор, прямуючи на північ. Березневе рівнодення відоме як весняне рівнодення в Північній півкулі, цієї доби день порівнюється з ніччю, а наступної доби – світловий день починає збільшуватись.

Язичники відзначали день рівнодення, коли сонце повертало до весни, масовим гулянням і подарунками. Вони вірили, що у день весняного рівнодення бог сонця набирає силу для відродження всієї природи і спускається на землю, щоб перевірити, як йдуть справи у його земних дітей. День рівнодення був чимось на зразок Нового року в наш час, адже Новий рік відраховується з весни, яка означала початок всього нового.

В цей день на долю людини можуть вплинути навіть його власні думки, тому думати слід виключно про хороше, чим веселіше провести цей день, тим краще пройде рік. Цей час підходить для того, щоб залагодити старі справи і підготуватися до інших починань і оновленню. Добре подумати про свої бажання та цілі і скласти їх перелік.

Якщо загадати бажання в день весняного рівнодення, то воно обов’язково здійсниться!

Дивись також