Йога vs тренажерний зал. Розвінчуючи міфи про “ледачих йогів”.

Перш ніж починати займатися будь-яким видом фізичного навантаження, обов’язково потрібно задати собі питання: для чого я це роблю?

Якщо мета – це великі і рельєфні м’язи, то потрібно працювати з великими вагами і активніше налягати на протеїн. А якщо потрібно зміцнити свій організм, стати сильнішим, гнучкішим, витривалішим, то йога – це найкращий варіант,

на практиці йоги навантаження буде зовсім інше, ніж заняття в тренажерному залі. Регулярні йога-практики допоможуть створити красиву, струнку і сильну фігуру, навчитися контролювати та усвідомлювати своє тіло і розум.

Силовий аспект у Флоу йога, Аштанга Віньяса йога та Джівамукті йога складається з комбінованих асан на різні групи м’язів, динамічних Флоу і вправ для правильного дихання – Пранаям. Не варто думати, що це вид фізичної активності для ледачих і тих, хто не хоче пітніти в тренажерному залі, статичні асани, в яких потрібно утримувати правильне положення, виконувати набагато складніше, ніж аеробні вправи в швидкому темпі.
Заняття силовою йогою допомагають тренувати м’язи, не так швидко, як за допомогою силових тренувань в тренажерному залі, проте накопичувальний ефект показників сили, мобільності, витривалості і гнучкості при регулярній практиці буде більш пролонгований. Виконання асан не тільки навантажує м’язи, а також розтягує їх, суглоби стають більш здоровими, переходи – впевненими, з’являється відчуття легкості в тілі і грації в рухах.

йога алена кучер

Якщо в тренажерному залі опрацьовується кожен м’яз окремо, то на заняттях йогою задіяні цілі групи м’язів, які зазвичай не функціонують, тим самим приводячи в тонус все тіло.

Йога допомагає активувати всю м’язову систему, а за рахунок того, що не перевантажуються окремі м’язи, ризик отримати травму значно нижче, ніж при тренуванні з великими вагами в залі. Крім того, ви не зможете «перекачати» окремі групи м’язів, а будете нарощувати рельєф рівномірно по всьому тілі.

Йога складається з різних стилів, які відрізняються рівнями складності, тому новачкам краще займатися з тренером, який буде стежити за правильним виконанням асан, щоб уникнути травмування і перенапруги м’язів.

Практикуй свідомо!

эка пада кундиниасана алена кучер

Дивись також