23.09.2018 – день осіннього рівнодення

День осіннього рівнодення в 2018 році випадає на 23 вересня, цієї доби день порівнюється з ніччю, а наступної доби – світловий день починає зменшуватися. Але говорити, що день і ніч в день осіннього рівнодення абсолютно однакові за тривалістю – не зовсім вірно. У цей день сонце знаходиться довше над землею завдяки ефекту атмосферної рефракції, тому світлий час доби на кілька хвилин довше темного. Відбувається це тому, що рівнодення математично вираховується по центру сонячного диска, а різниця між моментами сходу і заходу визначається по верхній точці світила.

З цього дня починається друге бабине літо, у народі цю пору називають “золота осінь”, яка триває до 14 жовтня, в цей час починається осінній листопад, а перелітні птахи відлітають на південь. Проміжок між двома рівноденнями (весняним і осіннім) називають тропічним роком. Оскільки рік становить приблизно 365,2422 сонячних діб, тому дні рівнодення постійно пересуваються майже на 6 годин. У цей день земна вісь займе вертикальне положення щодо сонця.

Після осіннього рівнодення сонце сходить на південь від сходу і заходить на південь від заходу, це знаменує початок астрономічної осені в північній півкулі нашої планети і астрономічної весни – в південній, які триватимуть до дня зимового сонцестояння в грудні.

День осіннього рівнодення допомагає для починань, можна сміливо починати нові справи, не боятися труднощів, в цей день все буде по плечу.

Варто всіляко залучати в свій дім щастя і удачу. Можна помедитувати, тоді відповіді на питання, які вас турбують прийдуть самі.

 

 

 

Дивись також